Behöver du hjälp? Ring vår dygnet-runt jour 018- 15 00 15

Däck

Personbilar

Rogers Däck arbetar med marknadsledande leverantörer som du kan se ute till höger. Eftersom vi har ett stort lager av däck så har vi med största sannolikhet dina däck hemma. Om ni ändå skulle vilja ha ett annat fabrikat, ordnar vi självklart det! Vi kan även erbjuda begagnade däck med bra kvalité och till bra pris.

Däckinformation

KÖRKORTSTRICKET SOM VISAR HUR SÄKRA DINA DÄCK ÄR!
Sedan Sverige har nya mynt blir det allt svårare hur man på egen hand kan kontrollera hur säkra ens däck är. Därför vill vi visa er, vad vi kallar körkortstricket som kan ge dig en vägledning i hur trafiksäkra däck du egentligen har på egen hand! Körkort är något man alltid har med sig när man kör bil, vad passar då bättre än att nyttja det för att ta reda på hur trafiksäkra däck man har och hur mycket mönsterdjup ens däck har?

Så här går det till:
På baksidan av körkortets ena kort sida har du en ”innehållsförteckning” som förklarar vad varje siffra på körkort visar.
Avståndet mellan körkortets kant och den nedersta raden med text är 3mm (Se bild), därefter är det 1mm mellan varje textrad, således kan du se ett mönsterdjup på 5mm (se bild) på dina däck med körkortet.
3mm och 5mm är två mönsterdjup som är viktiga att hålla koll på för både dina sommar- och vinterdäck.

Den minsta lagliga mönsterdjupet för sommardäck är 1,6mm. När mönsterdjupet är 3mm rekommenderar vi att köpa nya däck eftersom däckslitaget då är 78% och börjar här tappa sin trafiksäkerhet.

Den minsta lagliga mönsterdjupet för vinterdäck är 3mm. När mönsterdjupet är 5mm rekommenderar vi att köpa nya däck eftersom däckslitaget då är 70% och börjar här tappa sin trafiksäkerhet.

Behöver du hjälp? Ring vår dygnet-runt jour 018- 15 00 15

Behöver du hjälp? Ring vår dygnet-runt jour 018- 15 00 15

Denna webbplatsen använder cookies

Behöver du hjälp? Ring vår dygnet-runt jour 018- 15 00 15